ULUSAL İLETİŞİM AĞI

10 Eylül 2010 Cuma

Mutlu Anneler

22 Ekim 2007



Bir ülkenin geleceğinin sağlam temeller üzerine oturtulabilmesi, mutlak yoksulluğu, açlığı ve terörü ortadan kaldırabilmesi için öncelikle eğitimin şart olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Tüm çocukların temel eğitim almalarını sağlamak ülkemizin en önemli politikası olmalıdır.

Kadının toplumsal yapıdaki rolünün güçlendirilebilmesi, kız çocuklarına erkek çocuklarıyla eşit olanakların ve hakların sağlanması ile mümkün olabilir. Güçlü, eğitimli, ne istediğini, ne yapacağını bilen ve kendini ezdirmeyen bir kadın elbette aynı güçlü kişilikte çocuklar yetistirecektir. Böylece ailelerdeki yoksulluk döngüsü de ortadan kaldırılmış olacaktır.

Kız çocuklarının eğitiminin desteklenmesi ve ülke geneline yaygınlaştırılması çalışmaları başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere belediyeler, sosyal hizmet kuruluşları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonu vb. kuruluşların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ile birlikte ele alınmalıdır. Toplumda sosyal refahın sağlanmasının anahtarı, kadının toplumsal yaşama üretken ve sağlıklı bir birey olarak katılımını sağlamaktan geçmektedir.

Toplumda kadın-erkek eşitsizliği, kadına karşı uygulanan şiddet ve tacizler, baskılar, kadın olmanın getirdiği tüm zorluklar beraberinde toplumsal uyumsuzluğa neden olabilmekte ve toplumsal barışı da engelleyebilmektedir. Mutsuz, itelenmiş, dövülmüş, hakları ihlal edilmiş, ezik bir kadın; mutsuz, tutarsız, dengesiz bir toplumun oluşmasına neden olabilir.

Bir kadının kendini ifade edebilmesi, çevresindeki bireylerden (toplumdan, ailesinden, eşinden ve de bütün bunların sonunda çocuğundan) hak ettiği sevgi, saygı, destek ve güveni görmesi kadının sahip olduğu mükemmel enerjiyi açığa çıkaracak ve bu da topluma yansıyacaktır.  Bunun örneğini hepimiz görmüşüzdür. Mutlu bir kadın, mutlu bir anne demektir. Mutlu bir anne kendine güvenen sağlıklı bir çocuk demektir. Ülkemizin mutlu annelere çok ihtiyacı var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder